Merpan 80 WDG 1kg

2,190.00 рсд

Šifra proizvoda: 92 Kategorije: ,

Opis

TEHNIČKE INFORMACIJE

Kategorija:

Fungicidi

Aktivna materija:
Kaptan 800 g/kg

Formulacija:

Vododisperzibilne granule (WG)

Karenca:

Jabuka i kruška – 21 dan

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Merpan 80 WDG je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati PrimusCaptan… On (Merpan 80 WDG) može da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

Na tržištu postoje preparati sa istom aktivnom materijom, različite formulacije, i sa manjim sadržajem aktivne materije: MetodCapi..

 

PRIMENA

Kontaktni fungicid sa preventivnim delovanjem

JABUKA: za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode).

KRUŠKA: za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova kruške (Venturia pyrina) u koncentraciji od 0,2% (20 g/10 l vode).
Vreme primene: preventivno tretiranjem tokom vegetacije, pre ostvarivanja uslova za infekciju.
Preparat se primenjuje folijarno, traktorskim prskalicama ili orošivačima uz utrošak vode 600-1.000 l/ha. Na istoj površini može se primeniti tri puta u toku godine.

MOGUĆNOST MEŠANJA

Merpan® 80 WDG se ne meša sa bordovskom i sumporno-krečnom čorbom, EC i uljanim formulacijama i insekticidima kisele reakcije.

KARAKTERISTIKE

Merpan® 80 WDG je kontaktni fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem, efikasan u suzbijanju velikog broja patogena. Inhibira disanje, odnosno aktivnost SH-enzima i gljive veoma teško razvijaju rezistentnost na ovu aktivnu materiju.

NAPOMENA

Može biti fitotoksičan ukoliko se primenjuje u fazi precvetavanja i formiranja plodova, naročito ako se kombinuje sa preparatima na bazi sumpora, kao i ako se na višim temperaturama meša sa preparatima na bazi dimetoata.

FITOTOKSIČNOST

Preparat primenjen prema uputstvu proizvođača nema opasnosti od fitotoksičnosti.