Wuxal Super 1lit

820.00 рсд

Šifra proizvoda: 202 Kategorije: , ,

Opis

SASTAV: NPK – 8:8:6 + mikroelementi (Bor (B) 0,01%, Bakar (Cu) 0,004%, Gvožđe (Fе) 0,02%, Маngan (Mn) 0,012%, Моlibden (Мо) 0,001%, Zink (Zn) 0,004%), Tečno

PRIMENA:
Zbog sadržaja potpuno helatiniziranih mikroelemenata poboljšava se njihova apsorpcija i translokacija u biljkama, kao i zaštita od ispiranja padavinama ili fiksacije mikroelemenata na površini lista. Primenom ovog folijarnog hraniva redukuje se tvrdoća vode u rastvoru za tretiranje. Takođe, puferni sistem reguliše pH vrednost rastvora za tretiranje i omogućava mešanje ovog preparata sa pesticidima. Uravnotežen odnos makro i mikroelemenata i njihovo brzo usvajanje od strane biljaka omogućava da, primenom ovog hraniva u prvom delu vegetacije biljke budu sa neophodnim hranivima za pravilan rast i razvoj. Podstiče se pravilno formiranje vegetativnih i generativnih organa kod biljaka, procesi stvaranja i nakupljanja asimilata u biljkama, što rezultira visokim i stabilnim prinosima dobrog kvaliteta.

KOLIČINA PRIMENE:
Коd strnih žita (pšenica, ječam, raž) – u količini 3-4 l/ha, u fazi bokorenja i početka vlatanja

Kod kukuruza i suncokreta – u količini 3-4 l/ha u fazi 4-6 listova

Kod soje – u količini 3-4 l/ha u fazi intenzivnog porasta

Kod voćnjaka i vinograda – u koncentraciji od 0,3%. Preporučuju se 3 tretmana, dok plod ne dostigne veličinu oraha. U vinogradima se primenjuje pre cvetanja, pa dok bobice ne dostignu veličinu 2-3 mm.

Коd povrća – u količini 1-3 l/ha, samostalnom primenom ili u sklopu redovnih mera zaštite sa pesticidima. Preporuka je da se primenjuje posle presađivanja biljaka do početka formiranja plodova.

NAPOMENA:
Ne mešati sa bordovskom čorbom, sumporno krečnom čorbom, i sa izrazito alkalnim sredstvima,