Wuxal Magnesium 1lit

1,140.00 рсд

Šifra proizvoda: 906 Kategorije: , ,

Opis

Kategorija:
Pakovanje:
1 L
Proizvođač:
Aglukon

Folijarno hranivo sa povećanim sadržajem magnezijuma

Sadržaj hranljivih elemenata:

  • Маgnezijum (Mg) – 12%
  • Sumpor (SО3) – 10%
  • Аzot (N) – 3,6%
  • Bor (B) – 0,3%
  • Маngan (Мn) – 1%
  • Zink (Zn) – 0,7%

Specifična težina: 1,45 g/cm³
pH vrednost: 7

Wuxal® Magnesium je hranivo sa povećanim sadržajem magnezijuma i dodatkom mikroelemenata u dobro izbalansiranom odnosu i koristi se:
JABUKA: u količini 3-5 l/ha.
Vreme primene: u vreme intenzivnog porasta plodova.

POVRĆE: u količini 3-5 l/ha.
Vreme primene: u vreme intenzivnog porasta plodova.

VINOVA LOZA: u količini 3-5 l/ha.
Vreme primene: posle cvetanja i u vreme intenzivnog nalivanja bobica.

MOGUĆNOST MEŠANJA

Wuxal® Magnesium je kompatibilan sa većinom preparata za zaštitu bilja. Ipak, preporučuje se da se uradi test mešanja pre prve primene.

Wuxal® Magnesium je folijarno hranivo za dopunsku ishranu biljaka. Sadrži specijalne oligo-peptidne aditive, koji omogućavaju bolju rasprostranjenost i dugo zadržavanje hraniva na listu, pa je mogućnost ispiranja hraniva kišom minimalna. Ima optimalnu pH vrednost za brzo usvajanje hraniva preko lista, a kvalitetna formulacija obezbeđuje kompatibilnost Wuxal® Magnesiuma za mešanje sa velikim brojem pesticida.

NAČIN DELOVANJA

Magnezijum ulazi u sastav hlorofila, značajan je aktivator enzima, učestvuje u procesima prenosa energije u biljkama i mnogim drugim metaboličkim procesima. Magnezijum je mobilan u biljkama, pa se simptomi nedostatka pojavljuju na donjem lišću u vreme intenzivnog rasta plodova.

Simptomi nedostatka magnezijuma najčešće se javljaju na povrću (paradajz) i manifestuju se u vidu žućenja donjeg lišća. Kod vinove loze simptomi nedostatka su u vidu sušenja donjeg dela grozdova (Die Back) u vreme nalivanja bobica. Hloroza izazvana nedostatkom magnezijuma uspešno se može otkloniti primenom Wuxal® Magnesiuma. Ishranom fitofagnih grinja javlja se hloroza lišća zbog specifičnog načina ishrane (grinje sisaju sokove iz lista). Pored akaricida, koji se koriste za njihovo suzbijanje, za lečenje ovog tipa hloroze treba dodati i Wuxal® Magnesium da bi biljke lakše uspostavile fiziološku ravnotežu u listu.