Movento 100 SC 1lit

14,500.00 рсд

Šifra proizvoda: 72 Kategorije: ,

Opis

Klasa: Insekticid

Aktivna materija: Spirotetramat 100 g/l

Formulacija: SC – koncentrovana suspenzija

Pakovanje: 100 ml, 1 l

Proizvođač: Bayer Crop Science

Karenca: 21 dan – jabuka, kruška, breskva; 23 dana – paradajz RADNA KARENCA: jedan dan

MBT: 2 – kruška, jabuka, breskva; 4 – paradajz

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
PARADAJZ 0,75 (7,5 ml na 100 m²) Tretman kada se pojave prve jedinke
BRESKVA 0,15 % Tretman kada dođe do pojave prvih pokretnih formi („lutalica“)
JABUKA 0,15 % Tretman na početku formiranja kolonija. Pojava pokretnih formi, odnosno početak migracije sa drveta na zelene delove biljke
KRUŠKA 0,15 % (15 ml u 10 l vode na 100 m²) Tretiranje u vreme pojave prvih larvenih stadijuma štetočine (L1 i L2)

DELOVANJE:

aktivna materija iz nove grupe insekticida Ketoenoli. Odlikuje je jedinstveno svojstvo dvosmerne sistemičnosti. Naime, primenjen preko lista, Spirotetramat se usvaja i ulazi u sprovodni sistem biljke i kreće se i naviše i naniže u biljci. Štetočine koje se hrane sisanjem biljnih sokova unose u svoj organizam aktivnu materiju koja deluje na stvaranje lipida u telu insekata. Na ovaj način, mnogi procesi u razvoju bivaju poremećeni i prekinuti (presvlačenje, polaganje jaja, stvaranje kolonija…) što za posledicu ima uginuće štetnih organizama.

SPEKTAR DELOVANJA:

Kruškina buva (Psylla pyri) u zasadu kruške, u zasadu jabuke za suzbijanje krvave vaši (Eriosoma lanigerum), u zasadu breskve za suzbijanje dudove štitaste vaši (Diaspis pentagona), u usevu paradajza za suzbijanje bele leptiraste vaši (Trialeurodes vaporariorum).

PREPORUKE I NAPOMENE

zbog jedinstvenih osobina (dvosmerne sistemičnosti), preparat pruža dugotrajnu zaštitu useva. Zavisno od vremena primene i pritiska štetočine ovaj vremenski period zaštite traje od 7-28 dana. Movento je odličan izbor za suzbijanje skrivenih i teško dostupnih štetočina.

Ne treba ga mešati sa fungicidima na bazi kaptanaMovento je bezbedan za korisne insekte.

U procesu je registracija preparata za suzbijanje crvene voćne grinje (Panonychus ulmi). Preporučena je primena preparata (0,15 – 0,2 %) u vreme masovnog piljenja letnjih jaja crvene voćne grinje, odnosno pojave larvi, tokom vegetacije. Preporučena karenca preparata iznosi 21 dan.