Indar 1lit

4,150.00 рсд

Šifra proizvoda: 73 Kategorije: ,

Opis

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Fenbukonazol 50 g/l

Formulacija: EW- emulzija ulja u vodi

Proizvođač: Corteva Agriscience

Karenca: 21 dan – jabuka, šljiva

Radna karenca: do sušenja depozita

MBT: 3

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
JABUKA 0,6 – 0,9 Neposredno pre ili posle nastanka infekcije u periodu primarnih zaraza
ŠLJIVA 1,0 – 1,5 Preventivno u periodu od početka do kraja cvetanja, a pre stvaranja uslova za zaražavanje

DELOVANJE:

sistemični fungicid iz grupe Triazola, inhibira sintezu ergosterola i sprečava razvoj gljive. Sprečava klijanje spora, deluje kurativno te zaustavlja porast micelije ako se primeni do 72 sata nakon infekcije. Brzo prodire u bingo tkivo i nema opasnosti od spiranja kišom.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) i prouzrokovač sušenja cvetova i grančica i mrka trulež plodova (Monilinia spp.) na šljivi.

Preporuke i napomene

pravu efikasnost ispoljava pri višim temperaturama iznad 12°C. Kombinuje se sa preventivnim preparatima zbog dužine delovanja. Preparat koristiti kada je jabuka najosetljivija na bolest i kada su učestali uslovi za infekciju, u razmacima 6 – 8 dana. Fleksibilan je u mešanju kako sa drugim fungicidima tako i insekticidima.

Preparat Indar 5 EW se u Italiji najviše koristi za poslednje tretmane u koštičavom voću radi zaštite od prouzrokovača truleži ploda sa dozom primene od 0,7 do 1,0 l/ha. Karenca za ovu namenu u Italiji iznosi 3 dana što mu daje odličnu komparativnu prednost u odnosu na ostale preparate. Preparat primeniti uz upotrebu 1000 litara vode po hektaru.