Fluoco 500ml

1,750.00 рсд

Šifra proizvoda: 315 Kategorije: ,

Opis

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Flutriafol 250 g/l

Formulacija: SC- Koncentrovana suspenzija

Proizvođač: Agromarket

Karenca: 35 dana – pšenica, šećerna repa

MBT: 2

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
PŠENICA 0,5 (5 ml na 100 m²) Po pojavi prvih simptoma, a pred ostvarenje uslova za širenje oboljenja
ŠEĆERNA REPA 0,25 (2,5 ml na 100 m²) Tokom intenzivnog porasta biljaka, po pojavi prvih simtoma, a pre ostvarenja uslova za širenje obolenja

DELOVANJE:

aktivna materija pripada grupi Triazola. Fungicid deluje protektivno, kurativno i eradikativno. Inhibira sintezu ergosterola i sprečava razvoj mnogih fitopatogenih gljiva, tj. sprečava klijanje spora i porast micelije. Brzo se usvaja, prodire u sve delove biljke, a kreće se i translaminarno.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač pepelnice pšenice (Erysiphe graminis), crne rđe (Puccinia graminis), mrke rđe (Punccinia recondita), prugaste rđe (P. hordei), sive pegavosti lista i klasa pšenice (Septoria tritici, S. nodorum), prouzrokovača lisne pegavosti šećerne repe (Cercospora beticola).

PREPORUKE I NAPOMENE

brzo prodire u sve delove biljke, nezavisno od vremenskih uslova. Štiti u izvesnoj meri i novoizrasle delove. Primenjuje se jednom ili dva puta u zavisnosti od infektivnog potencijala i uslova za širenje zaraze. Tretiranje se ponavlja za 2 – 3 nedelje, posebno važi za šećernu repu. U zaštiti šećerne repe preporučuje se mešanje sa fungicidima sa kontaktnim delovanjem. Može se mešati sa drugim fungicidima i insekticidima. Utrošak vode 200-400 l /ha. Preparat se sporo degradira pod uticajem padavina i sunčeve svetlosti. Preparati na bazi iste aktivne materije u zemljama EU primenjuju se za suzbijanje prouzrokovača pepelnice jagode sa karencom od 3 dana.