Cormax 200g

2,490.00 рсд

Šifra proizvoda: 356 Kategorije: ,

Opis

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Ciprodinil 750 g/kg

Formulacija: WG – vodorastvorljive granule

Proizvođač: Agromarket

Karenca: 14 dana – višnja, trešnja; 28 dana – jabuka

Radna karenca: 1 dan

MBT: 2

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
VIŠNJA, TREŠNJA 0,2 (2 g na 100 m²) Preventivno, pre ostvarenja uslova za zarazu, od pojave cvetnog balona (bele koke) do završetka cvetanja (59-69 BBCH skale)
JABUKA 0,2 – 0,3 Tretiranja se izvode od fenofaze “mišje uši” do završetka cvetanja (faze 10 -51/69 BBCH skale)

DELOVANJE:

sistemični fungicid, pripada grupi Anilinopirimidina sa preventivnim i kurativnim delovanjem. Nakon folijarne primene apsorbuje se i transportuje kroz tkiva, akropetalno sistemom sprovodnih sudova ksilema. Sprečava penetraciju i rast micelije gljiva u i na površini lista. Inhibira biosintezu aminokiseline metionina i lučenje hidrolitičkih enzima gljive. Ako se primeni do 48 sati nakon početka zaraze deluje kurativno (zaustavlja dalje širenje infekcije u biljci), te je efikasnije ako se primeni preventivno.

SPEKTAR DELOVANJA:

Prouzrokovač sušenja cvetova, grančica i mrke truleži plodova koštičavih voćnih vrsta (Monilinia laxa), prouzrokovač čađave krastavosti plodova i lisne pegavosti jabuke (Venturia inaequalis).

PREPORUKE I NAPOMENE

najbolje sistemično delovanje i brzo kretanje kroz biljku u svojoj hemijskoj grupi Anilinopirimidina. Vrlo efikasan na gljive koje izazivaju trulež cvetova i plodova, kao i krastavost plodova. Preparat Cormax je visoku efikasnost u zaštiti jabuke dao u kombinaciji sa preparatom Fiesta (0,75 kg/ha). Ima odlično delovanje i na nižim temperaturama (+5°C). Odlična otpornost na spiranje padavinama te dva sata po tretiranju depozit pesticida se ne može sprati. Preparat nije fitotoksičan ako se primenjuje prema uputstvu. Ne sme se mešati sa insekticidima izrazito kisele reakcije. Praktično neotrovan za pčele.

Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno.

Preporučeni utrošak vode 600-1000 l/ha (6 – 10 l na 100 m2).