Akaristop 100ml

660.00 рсд

Šifra proizvoda: 1406 Kategorije: ,

Opis

Klasa: Insekticid

Aktivna materija: Abamektin 18 g/l

Formulacija: EC – koncentrat za emulziju

Pakovanje: 100 ml, 1 l

Proizvođač: Agromarket

Karenca: 14 dana – kruška, jabuka, RADNA KARENCA: 1 dan

MBT: 2

Primena:

USEV / ZASAD KOLIČINA PRIMENE VREME PRIMENE
JABUKA 0, 1% (10 ml u 10 l vode) + 0, 2% Nitropol S (20 ml u 10 l vode) Tretiranje u vreme pojave pokretnih formi štetočina, a posle opadanja kruničnih listića
KRUŠKA 0, 1% (10 ml u 10 l vode) + 0, 2% Nitropol S (20 ml u 10 l vode) Tretiranje u vreme masovnog piljenja larvi, a nakon opadanja kruničnih listića (faza 69 BBCH skale)

DELOVANJE:

nesistemični, translaminarni, kontaktni i utrobni insekticid i akaricid za suzbijanje pokretnih oblika štetnih insekata i grinja. Zadržava se u parenhimskom tkivu čime se obezbeđuje produžena aktivnost preparata. Stimuliše aktivnost transmitera u nervnom sistemu štetnih insekata i grinja što dovodi do poremećaja u protoku nervnih impulsa. Do mesta delovanja dospeva kontaktnim putem ili ingestijom. Simptomi delovanja se manifestuju kroz ireverzibilnu paralizu i prestanak ishrane insekta, odnosno grinja.

SPEKTAR DELOVANJA:

Crvena voćna grinja (Panonychus ulmi) u zasadu jabuke i obična kruškina buva (Psylla pyri), u zasadu kruške.

PREPORUKE I NAPOMENE

odličnu efikasnost iskazuje u split tretmanu na 7 do 10 dana. Preparat se može mešati sa rafinisanim mineralnim uljima i preparatima neutralne, slabokisele i slabo bazne reakcije. Ne sme se primenjivati u vreme cvetanja useva i zasada. Ne primenjivati preparat kada je spoljna temperatura vazduha viša od 28°C ili kada se očekuje da će preći tu granicu u naredna dva dana od momenta primene jer u takvim uslovima efikasnost preparata može izostati.

Ne sme se mešati sa preparatima na bazi sumpora i kaptana. Ne sme se primenjivati iz vazduhoplova. Kod pojedinih sorti jabuke prolazna pegavost može nastati kao posledica primene manjih zapremina vode prilikom tretiranja. Kombinacija preparata Akaristop i mineralnog ulja se ne sme primenjivati tri dana posle tretiranja zasada kruške fungicidima na bazi Sumpora i Kaptana jer se mogu pojaviti blagi simptomi rđe na pojedinim sortama kruške.

Količina tečnosti za primenu iznosi 600- 1000 l/ha (6 – 10 l na 100 m2).

Preparati na bazi iste aktivne materije registovani su za primenu u brojnim ratarskim i povrtarskim usevima i zasadima voća, kao što su: kruška, jabuka, krompir, ukrasno bilje u zaštićenom prostoru, malina, jagoda, vinova loza, paradajz u zaštićenom prostoru, tikva, budeva, tikvica, dinja, lubenica, boranija, pasulj, bob, grašak, stočni grašak, sočivo, kupina, leska…